5 kredittkort tips

Om du bruker ditt kredittkort flittig, så er det viktig at man unngår overforbruk. Det kan lett oppstå overforbruk om du drar kredittkortet ofte, og du ikke tenker over at det er ekte penger. Derfor har vi i Tips Til Kredittkort satt opp 5 kredittkort tips som kan hjelpe deg på veien når du benytter kredittkortet. Her er våre 5 kredittkort tips, som vi mener er verdt å lese og gjennomføre:

1. Sett av penger til regninger

Det er lurt å sette av penger til regninger, slik at du alltid har en buffer. Du vet aldri når det kommer uforutsette utgifter, og da er det kjekt å ha litt på konto. En idé kan være å sette inn noen tusen på kredittkortet sin “konto”, så har du alltid litt ekstra.

2. Ikke bruk penger du vet du ikke har råd til å bruke

Du så kanskje nettopp reklame for den nyeste iPhone, men vet bunn og i grunn at du ikke har råd til den. Et kredittkort tips er at du ikke skal bruke penger du vet du ikke har råd til å bruke. Det samme gjelder investeringer. Ikke bruk penger i for eksempel aksjemarkedet om du ikke har råd til det.

3. Lag et budsjett for bruken av kredittkort

Det kan være smart å sette opp et budsjett over bruken av kredittkort. På den måten unngår du å overstige den summen du har satt opp i budsjettet, og du unngår å komme i en gjeldsfelle. Du kan for eksempel sette opp et budsjett som sier at du maksimum skal bruke 1000 kroner med kredittkortet i måneden.

4. Betal regningen fra kredittkortet i god tid

I dag har mange kredittkort en rentefri betalingsutsettelse. Den rentefrie betalingsutsettelsen pleier å være på cirka 40 til 60 dager. Det varierer fra det ene kredittkortet til det andre. Vi anbefaler deg å betale regningen fra kredittkortet i god tid, så unngår du å måtte betale renter. Mange kredittkort har ofte høy rente, og du unngår å måtte betale rente om du betaler i god tid.

5. Unngå å ta ut penger fra minibank med kredittkort

Det forekommer ofte gebyr for å ta ut penger fra minibanken med kredittkortet. Derfor er dette noe du bør styre unna, så lenge det ikke er krise. Det er ikke uvanlig at det tilkommer et gebyr på en 100-lapp, og det kan du unngå ved å bruke bankkortet isteden. Det er mye bedre å bruke kredittkortet til varekjøp!

Les flere artikler under:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
5 kredittkort tips, 8.0 out of 10 based on 8 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *