Bedre oversikt over økonomien med kredittkort

Kredittkort har blitt mer og mer brukt av nordmenn i løpet av årene, og ved å bruke et slikt kort kan man få bedre oversikt over egen økonomi. Å få alle utgifter samlet på en faktura vil for de fleste være lettere enn å måtte undersøke hver kostnad i nettbanken. Den daglige økonomien er viktig å holde kontroll på, for å senke utgiftene og se hva pengene egentlig går til. 

Et kredittkort fungerer på den måten at du skylder penger til en bank eller finansinstitusjon gjennom at du gis kreditt. Dette betyr at du kan kjøpe varer og tjenester uten å egentlig betale for de der og da. Betalingen gjøres i etterkant når du mottar faktura enten i posten eller via nettet. Det mest vanlige er at man mottar en faktura i måneden, også har man ofte 30-50 rentefrie dager på de pengene man har lånt.

De ulike kredittkortene i Norge lar deg holde styr på forbruket ditt via dine sider på deres hjemmeside. Via nettsidene til finansinstitusjonen kan man for eksempel overføre kreditt til bankkontoen, bytte PIN-kode og betale regninger. Alt samlet på en plass, gjør kredittkort til et enkelt valg for mange. Men det er fortsatt ikke alle som har oppdaget mulighetene et kredittkort gir, og betaler fortsatt med et vanlig debetkort. Da går man glipp av mye, som for eksempel bonuser i dagligvarebutikker.

En annen fordel man kan dra nytte av med kredittkort er at det ofte tilbys reise – og avbestillingsforsikring. Før du søker om et kredittkort er dette noe du bør sjekke ut. Bank Norwegian sitt kredittkort tilbyr for eksempel reiseforsikring. En avbestillingsforsikring er godt å ha om du har bestilt en dyr tur, og uforutsette hendelser oppstår. Skulle man bli syk, så kan man enkelt og greit benytte Bank Norwegian kredittkort sin avbestillingsforsikring.

Les mer om kredittkort ved å besøke nettsiden i lenken, og sammenlign de ulike kortene for å finne hva som passer deg best. Noen har behov for reiseforsikring, mens andre satser på bonuser.

Et kredittkort som har reise – og avbestillingsforsikring i tillegg til gode bonusordninger er kredittkortet Re:member. Med dette kortet kan man enkelt holde oversikt over daglige utgifter via deres hjemmeside. Med en rentefri betalingsutsettelse på 52 dager, så tjener du opp renter som du ellers ville vært foruten om du hadde brukt et vanlig debetkort. Det er grunn nok til å anbefale kredittkort for daglige innkjøp.

Det kreves derimot at man har selvdisiplin, og makter å betale kredittkortregningen før den utløper. For de som har en sunn økonomi, og ikke bruker mer enn man burde, så kan vi trygt anbefale et kredittkort.

Klikk her for å komme til Finansguide.com, og les om fordeler og ulemper med kredittkort. På Finansguide.com kan du også sammenligne de ulike kredittkortene på det norske markedet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *