Bruk kredittkort når du handler i butikken, i tilfelle konkurs

Når du skal handle varer i en butikk kan det være en fordel å benytte ett kredittkort. For om butikken du handler varen i skulle gå konkurs vil du kunne få pengene tilbake fra den som har utstedt kredittkortet. Som oftest er det en bank som har utstedt kredittkortet, og da må du rette kravet til dem. Når er det altså enda en grunn til å bruke kredittkort når du skal kjøpe varer.

Hvis du har betalt for en vare kontakt eller med debetkort, og butikken går konkurs, vil du ikke kunne få refundert pengene om varen blir ødelagt. For å ta et eksempel kan vi nevne datakjeden Amentio og Datakjeden som gikk konkurs i fjor. En kunde hadde kjøpt en mobiltelefon hos Amentio, og da butikken var konkurs ble telefonen ødelagt. Kunden hadde heldigvis betalt med kredittkort, noe som gjorde at han rettet et krav mot banken som hadde utstedt kredittkortet. Banken på sin side nektet å betale mannen det telefonen kostet, så saken gikk videre til Finanstilsynet og Forbrukertvistutvalget. Begge de to myndighetene ga mannen medhold, og han fikk refundert det mobiltelefonen kostet. Alt dette på grunn av at han hadde benyttet et kredittkort til å betale med.

Så neste gang du skal handle en vare som koster en del, så bør du vurdere å bruke et kredittkort når du handler i butikken, i tilfelle konkurs. Det gir en ekstra trygghet å benytte et  kredittkort når man har denne forsikringen, om en butikk skulle gå konkurs. Kjøper du en vare til 100 kroner, så spiller det kanskje ikke så stor rolle for deg, men om du kjøper en ny mobiltelefon eller datamaskin bør du bruke kredittkortet.

Beste kredittkort

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Bruk kredittkort når du handler i butikken, i tilfelle konkurs, 8.0 out of 10 based on 2 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *