Fornuftig bruk av kredittkort

Et kredittkort kan være gull verdt å eie, men kun om man har et fornuftig forhold til økonomi og betaler tilbake i tide. Det sier seg kanskje selv at det lureste er å betale før rentene begynner å løpe. Et kredittkort har ofte over 20 % rente, og da vil det fort bli dyrt å betale tilbake. 

Kredittkortene på det norske markedet har mellom 40 til 60 dagers rentefri betalingsutsettelse, noe som vil si at du sparer penger ved å benytte et kredittkort. Du kan få renter på pengene i banken, som ellers ville ha blitt trukket med en gang om du benyttet et debetkort til å betale. Ikke nok med at du sparer penger, det er også en mye større sikkerhet når man betaler med kredittkort. Skulle du risikere å bli svindlet på ferie, så er det kredittkortutstederen som betaler dette uansett.

Ikke bruk penger du ikke har råd til å bruke. Dette er kanskje det smarteste rådet når det gjelder fornuftig bruk av kredittkort. Ser du at du har lite penger inne på kontoen, og vet at det ikke kommer inn så mye framover, så bør du tenke deg om 2 ganger før du drar kredittkortet. Et kredittkort kan fungere som en nødløsning, men du bør høre med foreldre/venner/slekt om et kortsiktig lån før du vurderer å bruke kredittkortet om økonomien er dårlig.

Velg et kredittkort uten årsavgift. Det har blitt mer og mer vanlig at kredittkortene ikke koster noe å eie. Du bør absolutt velge et kredittkort uten årsavgift. Det er unødvendig å betale for å eie et kredittkort når man finner mange som er gratis. Det har blitt færre og færre av tilbyderne som krever årsavgift, så dette gagner oss forbrukere.

Velg det kredittkortet som passer deg best. Når du skal velge kredittkort bør du velge det kredittkortet som passer aller best for deg. Spør deg selv hva du skal bruke kortet til, så velger du det som passer best. Skal du handle på avbetaling, så velger du et kredittkort med en lav effektiv rente. Skal du bruke kredittkortet til å oppnå bonus når du fyller drivstoff velger du et kort som gir deg nettopp dette. Ett av de beste drivstoffkortene er Flexi Visa.

Om du vet at du er dårlig med penger; Unngå kredittkort. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *