Gratis kjøpsforsikring om du betaler med kredittkort

Det er ikke så mye som er smartere når du skal kjøpe noe enn å betale for varen med kredittkort. For med et kredittkort følger det nemlig med gratis kjøpsforsikring. Hvis det viser seg at varen du har kjøpt inneholder feil eller mangler, så kan du få tilbake penger fra utstederen av ditt kredittkort. 

Hvis du da har kjøpt en datamaskin, og du mener at den inneholder en feil eller mangel, så kan du da få tilbake pengene fra kjøpet. Så fort du finner ut av feilen eller mangelen må du klage til kredittselskapet, og ha med så mye nyttig informasjon som mulig. Det er finansavtalelovens paragraf 54 som inneholder informasjon om kjøp på kreditt. Det beløpet du kan kreve at kredittkortutstederen er det samme beløpet som varen du kjøpte kostet. Om datamaskinen kostet 5000 kroner, er det da 5000 kroner du skal kreve tilbakebetalt.

Finansavtalelovens paragraf 4 er din forsikring mot at flyselskaper skulle gå konkurs eller at den lokale elektronikkbutikken skulle gå dunken. Hvis du betaler tilbake pengene til kredittkortselskapet i de rentefrie dagene er det ingenting i veien med å bruke kredittkort. Da kan du faktisk spare penger på det, siden du fortsatt får renter på de pengene du ellers ville brukt til å foreta kjøpene. Det er viktig å merke seg at denne loven også gjelder kjøp som er foretatt i utlandet.

Det er likevel noen krav som må være oppfylt for at du skal kunne få tilbake pengene fra kredittkortutstederen:

– Først og fremst må du ha forsøkt å løse saken der hvor du kjøpte varen. Du bør også ha levert inn en skriftlig klage til butikken du kjøpte varen fra. Dette må gjøres innen rimelig tid, som i følge forbrukerskjøpsloven er 2 måneder.

– Et annet krav er at det må foreligge en feil eller mangel med produktet du skal ha tilbake penger på.

– Dette gjelder kun hvis kjøpet du har gjort er foretatt hos en næringsdrivende, og ikke om du har kjøpt det på Finn.no fra en privatperson. Det gjelder ikke for bedrifter, kun for deg som privatperson.

– For å få tilbake penger fra kredittkortselskapet må du selvfølgelig ha foretatt kjøpet på kreditt. Det har du gjort om du betaler med ditt kredittkort.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *