Hvilken type kreditkortforbruker er du?

Når man skal anskaffe seg et kredittkort, så er det mange faktorer man skal overveie.
Det er ikke alle kredittkort som passer til ethvert behov, men til gjengjeld kan du være sikker på å finne et kredittkort som passer til nettopp dine ønsker og behov.
Populært sett oppdeler man oftest brukere av kredittkort i to kategorier, alt etter hvordan de er som betalere. Og det er blant annet ut fra dette, at man kan vurdere hvilket kredittkort som passer en best. De to kategoriene er som følgende:

 1. 1. Kredittbrukeren
  Her har vi å gjøre med en forbruker som ofte benytter seg av muligheten for å utsette betalingen av brukt kreditt. Det kan både være store og små beløp som denne forbrukeren velger å utsette betalingen på.
  Ved utsatte betalinger blir det påført renter, og hvis disse er skyhøye kan det være vanskelig for forbrukeren å betale kreditten tilbake igjen på et senere tidspunkt.
  Det viktigste for denne forbrukeren er derfor å finne et kredittkort med lave rentesatser.

Det er flere norske kredittkort som falder inn under denne kategorien. For også utbyderne av kredittkort har fått opp øynene for denne typen av forbruker og har anerkjent behovet for å utsette betalinger.

Et eksempel på et kredittkort som vil egne seg til kredittbrukeren er Skandiabanken Kredittkort. Her finner man en årlig rente på omkring 14 % og dessuten er det mulighet for 50 dagers betalingsutsettelse.
Et annet kredittkort som ville passet til denne typen av forbruker er Santander Red. Her er renten på omkring 16 % årlig og også her er det en 50 dagers betalingsutsettelse.

Dette er bare to muligheter ut av mange, hvis man er en type forbruker som har behov for å utsette betalingsfristen litt her og litt der.

 1. 2. Den disiplinerte
  Den annen type man beskriver, når man snakker om kredittkortbrukere er den disiplinerte typen. Denne typen av forbruker betaler alltid sin kreditt til tiden uansett om det er små eller store beløp. Det viktigste for denne forbrukeren er å få gode rabatter, når han eller hun bruker kredittkortet. Det kan være rabatter i dagligvarebutikker, ved bensinstasjoner eller møbelforretninger. Mulighetene er mange. Det hele kommer an på hvilke avtaler den enkelte utbyder av kredittkort har med forskjellige forhandlere.
 2. Et kredittkort som byr på opp mot 3,65 % rabatt ved bensinstasjoner, klesforretninger og møbelbutikker er Mastercards 365 Privat. Også Flexi Visa gir gode rabatter i forskjellige slags butikker og på lang sikt er det altså mange penger å spare ved å benytte seg av disse rabattene.

Så uansett om du betegner deg selv som en kredittbruker eller som den disiplinerte, så er det et kredittkort til deg. Hvis du kjenner dine behov og ønsker, så kan du finne et kredittkort som oppfyller dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *