Hvordan skal man velge riktig kredittkort i dag?

Et spørsmål som ofte kommer opp når man snakker om kredittkort; Hvordan skal man velge riktig kredittkort? På dagens kredittkortmarked tilbys det en rekke kredittkort, og det kommer stadig nye utfordrere på markedet. Det er ikke de samme betingelsene man må se på i dag, som for 5-6 år siden, når man skal velge kredittkort. I dag spiller for eksempel cashback, rabatter og bonuser en mye større rolle enn hva det gjorde før. Det finnes svært mange kredittkort på det norske markedet, og vi i Tipstilkredittkort.com hjelper deg gjerne med å finne det riktige kortet.

Når du skal velge riktig kredittkort handler det først om å finne ut hva du ønsker å benytte kredittkortet til. Er det gjennom jobben, så spiller kanskje ikke bonuser, rabatter og cashback så mye. Jobber du i en bransje hvor du bruker bilen mye bør du likevel vurdere å gå til anskaffelse av et kredittkort som gir deg billigere bensin. Disse kredittkortene kalles for bensinkort, og gir deg enten rabatt eller caskbach (tilbakebetaling) når du fyller drivstoff. Det kan være svært nyttig også på privaten.

Vanligvis pleier man å se på den effektive renten, hvor mange rentefrie dagers betalingsutsettelse man får, og om kredittkortet har gebyrer når man skal velge kredittkort. Disse tre punktene gir en god pekepinn på om det er et kredittkort å satse på. Den effektive renten vil være viktig om du skal handle på avbetaling, og ikke betale med en gang. Hvor mange rentefrie dager man får avhenger av kredittkort. Vanligvis får man fra 30-50 dager rentefri betalingsutsettelse.

Hva er en god effektiv rente?

Mange lurer kanskje på hva som er en god effektiv rente når man skal velge kredittkort. Det er ikke noe godt svar på hva som er en god effektiv rente, men alt under 20 er greit. Man finner kredittkort som ligger på rundt 15 %, og det skal sies å være svært bra. Den effektive renten vil også variere etter hvor mye du skylder kredittkortselskapet. Jo høyere sum, jo lavere effektiv rente.

Gebyrfrie kredittkort

Mange kredittkort har blitt såkalte “gebyrfrie kredittkort”. Det vil si at det koster ingenting å eie disse kortene. Om du skal foreta et kjøp med et gebyrfritt kredittkort vil du slippe å måtte betale gebyrer. Heldigvis for oss forbrukere har det blitt mer og mer vanlig at kredittkortene har blitt gebyrfrie.

Uansett hvilket kredittkort du velger, så bør du bruke det med fornuft. Du bør sette opp budsjett for hver måned, så har du kontroll over hvor mye du har brukt på kredittkortet. Mange kredittkort lar deg logge inn, og følge med på hvor mye penger du har benyttet. Dette gjør det enklere å holde styr over økonomien din. Lykke til med valget av kredittkort, og ikke nøl med å ta kontakt!