Kredittkort i utlandet? Ikke alltid like enkelt

Selv om det ofte anbefales å bruke kredittkort på reise i utlandet, ikke minst på grunn av ransfaren, er det likevel et par enkelte fallgruber man må være oppmerksom på. Og man behøver ikke reise lenger enn til våre naboland Sverige og Danmark før man kan støte på problemer.

Eksempelvis er det i Sverige enkelte butikker som fortsatt ikke aksepterer norske kredittkort da disse innehar tillatelse til å formidle pengespill, og i Danmark er det neimen heller ikke alle som tar norske kredittkort. Eller kort overhodet.

Grunnen til dette er så enkel som at Danmark har sitt eget kort, nemlig Dankort, og da dette er gebyrfritt og gratis å bruke, er det mange som sverger til dette kortet. Både av salgsteder og brukere, noe som i mange tilfeller har ført til episoder de fleste nok gjerne skulle sett ugjort. Eksempelvis, det er ikke morsomt å være norsk turist, etter å ha kjørt fire fulle handlevogner gjennom kassa på Aldi, bare for å oppdage at med mindre du er dansk statsborger, med dertilhørende Dankort, nei da får du ikke betalt for varene dine, og du henvises høflig til nærmeste minibank. Skikkelig surt, og ikke minst pinlig.

Derfor må moralen være, ikke bare se etter Visa/Mastecard oblaten på ruten. Sjekk for sikkerhets skyld, gjerne før du handler, at det faktisk også gjelder utenlandske kredittkort, og ikke bare de danske.

2 thoughts on “Kredittkort i utlandet? Ikke alltid like enkelt

  1. Per

    Hei

    Jeg lurer på en ting når jeg skal til utlandet nå. Hvilket kredittkort bør jeg skaffe meg? Jeg skal reise til Tyrkia i slutten av mai, og har lyst til å få et kredittkort før jeg reiser dit. Jeg er interessert i et kredittkort som er billig å bruke i utlandet.

  2. kredittkorteksperten

    Hei Per

    Det er mange kredittkort du kan vurdere å skaffe deg om du skal reise til utlandet. Du kan jo for eksempel se på dette kredittkortet: Santander Card

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *