Hvilket kort trenger du?

Når man skal velge seg et kredittkort er det flere momenter som spiller inn på det valget man skal ta – det er altså ikke bare å plukke det første og beste man ser, eller det som har de laveste rentene. Hvis det er rentene du går etter er det ting som tyder på at du har planlagt feil bruk av kortet, og da er det like greit å la være. Kredittkort skal ikke brukes til langsiktige lån ettersom rentene er altfor høye til det. Trenger du noe slikt er det bedre å gå for et forbrukslån.

Alle kredittkort har sine sterke og svake sider, og derfor er det utrolig viktig at du identifiserer dine behov på en skikkelig måte. Hva er det du har tenkt å bruke kortet til? Skal du bruke det til å skaffe deg bensinrabatter? Skal du bruke det utelukkende til netthandel og forskuddsbetalinger? Er det et kort du primært skal bruke når du er på ferie i utlandet? Spørsmål som dette vil være sentrale ettersom noen kort er bra på én ting mens andre kort er bra på andre ting.

Hvilken hjelp er det for deg å bestille et kredittkort som du skal bruke til bensinfylling når det nye kortet ditt har dårligere rabattordninger enn andre kort? Her er det snakk om å være en bevisst og sylskarp forbruker.

Har du planlagt å bruke et kort i utlandet når du er på ferier og reiser? Da bør du jo naturligvis finne et kort som har minimalt med gebyrer ved bruk i terminaler og minibanker, for bruker du et annet kort vil du selvsagt tape penger på det.

Det er denne formen for tankegang som må gjenspeile valget av kort, og lykkes man med det vil man dra god nytte av kortet. Husk som sagt også på at kredittkortet ikke bør brukes til å finansiere kjøpt som planlegges nedbetalt over lang tid – du har en rentefri nedbetaling på rundt 45-50 dager på de fleste kort, og klarer du ikke å betale ned innenfor denne perioden bør du vurdere å droppe kortet. Hvis du får problemer med dyr gjeld kan en refinansiering være en måte å løse dette på – men det blir en annen diskusjon.

Sjekk hvilke fordeler de forskjellige kredittkortene har og gjør ditt valg deretter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *