Kredittkort eller forbrukslån?

Det finnes i dag mange valgmuligheter dersom man skulle trenge litt ekstra kapital. De to vanligste og raskeste måtene å skaffe seg kreditt på er gjennom forbrukslån eller ved et kredittkort. Men hvilket alternativ bør man egentlig gå for, finnes det en løsning som er bedre?

Avhengig av situasjonen

Både et lån uten sikkerhet og kredittkort kan være det riktige valget, avhengig av hva man skal bruke pengene på, når de tilbakebetalingen skjer, og hvor stort beløp man trenger. En av de store fordelene med et kredittkort er at man kan bruke det helt rentefritt dersom all bruken tilbakebetales innen første forfall. Det i tillegg til ulike rabatter på varekjøp og sterkere forbrukerrettigheter dersom man blir utsatt for svindel, gjør at kredittkort kan skimte med noen svært gode fordeler.

Bruker man kortet regelmessig, som for eksempel et bensinkort som gir deg rabatter for drivstoff og all bruken tilbakebetales i en engangssum, er kredittkortet det helt klare naturlige valget. Det samme gjelder hvis du skal på ferietur – da vil du få en rekke fordeler ved å bruke kredittkortet. Men det er ikke alltid pengene skal gå til varekjøp eller ferietur, og det er heller ikke alltid mulig å tilbakebetale hele det brukte beløpet innen den rentefrie perioden. I slike situasjoner kan det være at forbrukslånet kommer mer til sin rett.

Større beløp og lengre nedbetalingstid

Skal man gå til et større innkjøp, kanskje girkassen på bilen må byttes ut eller man ønsker å låne penger for å pusse opp kjøkkenet, så er forbrukslån som regel det beste alternativet. Generelt sett vil man kunne søke om et høyere beløp enn man får på kredittkort, og renten er normalt lavere i tillegg. Du får så en avklart nedbetalingsplan som kan strekkes seg over flere år. Men husk at du alltid kan nedbetale lånet raskere om du har muligheten til det. En alltid lur ide da man kutter ned på rentekostnader og gebyrer noe som da gjør lånet billigere for deg.

Vi kan summere forbrukslån mot kredittkort opp slik – ved regelmessige varekjøp og innbetaling av beløpet innen 40 dager er det kredittkort man bør velge. Ved behov for større beløp som skal nedbetales over en lengre periode, er det forbrukslån som seiler frem som det mer naturlige valget. Det hele avhenger imidlertid av hva du skal bruke pengene på. Dersom du allerede har gjeld, fortrinnsvis smålån fra flere lånegivere, vil vi anbefale deg å lese mer om refinansiering som potensielt kan ordne opp i gjelden din, samtidig som du kan frigjøre ekstra midler til det du måtte trenge.

Det finnes en rekke kredittkort å velge mellom i Norge, og hvert enkelt kort har sine spesielle fordeler. Noen kort har for eksempel rabatt på bensin, mens andre fokuserer mer på lave renter og andre måter å betale tilbake penger på. Cashback-kredittkort er for eksempel svært vanlig – det vil si at man får penger tilbake når man handler. Enten du går for forbrukslån eller kredittkort, så håper vi at du blir fornøyd med det valget du gjør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *