5 fordeler med kredittkort

De aller fleste kredittkort du finner i Norge gir deg noen fordeler, andre bedre enn andre. Dette er på grunn av at du skal bruke kredittkortet ditt og fortsette å bruke det i framtiden. De beste kredittkortene er det ikke bankene som utsteder, men uavhengige finansinstitusjoner. Santander Red, Gebyrfri Visa og Flexi Visa er noen av de kredittkortene som tilbyr bonuser, rabatter med mer.

5 fordeler med kredittkort

De 5 beste fordelene med kredittkort er drivstoffrabatt, gratis reiseforsikring, cashback, sikkerhet mot svindel og en reserve dersom du skulle gå tom for penger. Mange kredittkort tilbyr gratis reiseforsikring, noe som betyr at du sparer inn penger i tilfelle du har en reiseforsikring fra før av.

Drivstoffrabatt

De aller beste kredittkortene gir deg nesten 1 krone i avslag per liter drivstoff du fyller. Et eksempel på et slik kort er 365Privat. Fyller man hos Esso er avslaget per liter på over 80 øre, og blir høyere ettersom drivstoffprisene stiger.

Gratis reiseforsikring

Ved at kredittkortene tilbyr gratis reiseforsikring slipper man å ha reiseforsikring, ettersom man er dekket av dette ved kredittkortet. Flere kredittkort tilbyr gratis reiseforsikring med kredittkortet, og det kan være en grei besparelse i året på dette.

Les også: Kun en av fem nordmenn benytter kredittkort på ferie

Cashback

Flere kredittkort tilbyr cashback også kjent som penger tilbake. Dette gjelder for eksempel når du handler i spesielle butikker, mens andre kort får du penger på alt du kjøper. Noen kredittkort spesialiserer seg på å gi deg rabatter i nettbutikker, mens andre i dagligvarebutikker. Cashback er flott for deg som ønsker penger tilbake på kjøp du foretar deg i dagliglivet.

Sikkerhet mot svindel

Dersom du ferierer i utlandet bør du absolutt ha et kredittkort med deg, og bruke det når du foretar kjøp i butikker eller på restauranter. Det er mye enklere å få tilbake pengene dersom du blir trukket for et kjøp to ganger hvis du bruker kredittkortet sammenlignet med debetkortet. Man tar bare kontakt med utstederen av kortet, så får man raskt og enkelt tilbake pengene. En trygg sikkerhet å ha med seg på ferie!

Kredittkort – en reservere om man går tom for penger

Dersom man går tom for penger eller får uforutsette utgifter som bilreparasjon eller at vaskemaskinen går i stykker kan et kredittkort være en god reserve. Mange kredittkort tilbyr mellom 40-50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Det vil si at du i de fleste tilfeller ikke trenger å betale renter på pengene du låner. De aller, aller fleste klarer å betale tilbake i løpet av 40-50 dager, og da slipper du altså at det påløper renter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *