Bruk chip når du bruker kredittkort

For noen år siden kom noe genialt som en chip på bankkort og kredittkort. Chip gjør det mye tryggere å bruke ditt kredittkort, fordi informasjonen ikke kan kopieres som på en magnetstripe. Hensikten med å innføre chip på norske betalingskort var å gjøre det tryggere med kort, samt å få bukt med svindlerne. 

I mange land er det ikke innført chip enda, så man kan gjerne si at vi ligger foran på dette området i Norge. Selv om det gjør det tryggere å bruke kredittkortet med chip, så bør du likevel ta dine forhåndsregler. Merker du noe rart når du skal ta ut penger med ditt kredittkort bør du umiddelbart ta kontakt med utstederen. Tar det for eksempel lang tid når du skal ta ut penger med kortet bør det lyse en varsellampe hos deg. Da kan det være montert skimmingutstyr på minibanken.

Når du er i utlandet anbefales det å bruke kredittkort, for skulle du være så uheldig å bli svindlet, så vil kredittkortselskapet dekke dette. Om du bruker et vanlig debetkort, så blir pengene trukket med en gang fra kontoen din. Et kredittkort er sikrere enn et debetkort, og du bør derfor bruke det istedenfor et vanlig bankkort når du er i utlandet. Der det er mulig å bruke chip, bør du alltid bruke det. Det er mye sikrere med chippen!

Ovenfor tallene 4164 ser du hvordan en chip ser ut.

Flexi Visa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *