Du bør skaffe minst et kredittkort

Det kan være vanskelig å definere helt presist hva et begrep som økonomisk frihet er. Det er vanskelig å si presist, når man kan trekke en grense, for når en person er økonomisk uavhengig. Det er nok nærmere en følelse den enkelte personen kan ha, snarere enn en fastsatt grense. Det er vel også mest hensiktsmessig at det er snakk om følelse og ikke en grense. På denne måten er det opp til den enkelte person, hvorvidt man er økonomisk uavhengig eller ei. Det er nemlig mange faktorer som spiller inn på dette punktet. Først og fremst spiller det naturligvis en rolle, hvor store inntekter og utgifter man har. Det sentrale for utgiftenes vedkommende vil i dette tilfellet være hva man velger å bruke sine penger på.

Når det er ulike grader av økonomisk uavhengighet og forskjellige definisjoner så vil det selvsagt også være forskjellige måter å oppnå denne ettertraktede følelsen. Det er nok langt de færreste som ofte opplever følelsen av å kunne gjøre nettopp det de har lyst til. Bare en enkelt shoppingtur og så skal man allerede tenke dype tanker om hva man kan tillate seg å kjøpe, og hva man absolutt ikke kan forsvare overfor seg selv og ens bankrådgiver.

Kredittkort er løsningen

Ønsker man en større grad av økonomisk uavhengighet, så kan man med fordel skaffe seg et kredittkort. Et kredittkort kan være med til å sikre en større grad av økonomisk frihet. Med et kredittkort behøver du ikke hele tiden å rette tankene mot hva din bankrådgiver forteller deg og hvor mye penger det nå står på din bankkonto. Du vil sporadisk kunne føle den økonomiske uavhengighet. Kredittkortet er i spesielt en fordel hvis man har en trang til ofte å bruke sine penger på ekstraordinære ting. Shoppingturen blir plutselig mer interessant og spontan og man får en følelse av å være 100 prosent selvstendig.

Skal man på ferie så er det også en fordel å medbringe et kredittkort. På den måten blir ferien mer avslappet og man behøver ikke hele tiden å fokusere på hvor mye penger man har brukt når man kommer hjem.

Et kredittkort kan gjøre hverdagen lettere og mer avslappet og samtidig fjerne mange unødvendige bekymringer, så energien kan brukes på de tingene man liker mest. De færreste elsker å bruke energi på å spekulere i sin økonomi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Du bør skaffe minst et kredittkort, 7.7 out of 10 based on 7 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *