Bruke kredittkort når du er på en ferie

Hvert år reiser det på tusenvis av nordmenn til utlandet på ferie, og med det øker sjansen for at du kan bli svindlet. Når man er på ferie i utlandet, så bør kredittkortet være med. Grunnen er såre enkel; Når du handler med et kredittkort er det kredittkorttilbyderen som tar mesteparten av ansvaret om du skulle bli svindlet. Så lenge du har handlet aktsomt med ditt kredittkort, så vil kredittkortselskapet eller banken dekke ditt tap.

Det er mye større sannsynlighet for å bli svindlet når du er i utlandet på ferie, enn når du sitter hjemme i stua. Derfor bør du overveie om du ønsker å gå til anskaffelse av et kredittkort. Denne betalingsløsningen er ganske genial, fordi du handler på avbetaling. Du trenger dermed ikke å betale for de varene eller tjenestene du kjøper med en gang. Hvis du er blakk, så kan du utsette betalingen med noen måneder, om det skulle passe deg bedre.

En annen fordel med å benytte kredittkort når du skal på en ferie, er at mange kredittkort i disse dager tilbyr reise – og avbestillingsforsikring om du betaler mer enn 50 % av reisen med kredittkortet. Det er likevel viktig at du leser igjennom vilkårene før du betaler reisen. Det er flere og flere kredittkort som tilbyr reiseforsikring, men du bør likevel se hvilke kort som tilbyr dette.

Når du skal på en ferie kan det være viktig å ha med både et kredittkort og et debetkort. Grunnen til at det kan være lurt, er at om du skulle miste det ene kortet, så har du fortsatt det andre. Du må uansett huske på at du ikke oppbevarer kortene på samme plass, for da har det ingen hensikt.

One thought on “Bruke kredittkort når du er på en ferie

Comments are closed.