Kredittkort når man er ungdom

Et spørsmål som foreldre flest ville svart nei på er om sønnen eller datteren deres skulle fått et kredittkort. I dagens samfunn er det mye mer vanlig å reise langt bort, enn det var for bare noen tiår siden. Reisemålene kan for eksempel gå til Spania eller Alpene i Italia. Da kan det være greit å ha med et kredittkort, så slipper man farene ved å bære på mange tusen i kontanter. 

Det er lurt at man tar kontakt med kredittkortselskapet for å høre om det er mulig å begrense summen man kan bruke på kortet for hver dag. Det er heller ikke mulig å få kredittkort for folk under 18 år, og derfor er det isåfall ditt eget kredittkort du må sende med ungdommen på tur. Det kan være lurt at du som forelder følger med på hvor mye som brukes på kredittkortet. Dette kan ofte gjøres når du logger inn på kortutstederen sin hjemmeside.

Det er flere grunner til at man bør begrense summen som skal være mulig å bruke daglig. For det første, så vil det gjøre at eventuelle tyver ikke vil kunne bruke mer enn den summen du har fastsatt. En annen grunn er at ungdommen ikke kan bruke hele din formue på en fest.

Det blir mer og og mer vanlig å eie ett kredittkort, og noen av fordelene det innebærer er for eksempel reiseforsikring. Å bruke kredittkort på ferie innebærer at du kan få med reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Verdt og merke seg er at ikke alle kredittkort tilbyr reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Dette er noe som må sjekkes opp i vilkårene til ditt kredittkort.

Kredittkort når man er ungdom er uansett ikke noe å anbefale i det daglige. Da er det fort gjort at luksusfellen må ta turen innom ditt hjem. Og det ønsker nok neppe noen i din familie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 5 votes)
Kredittkort når man er ungdom, 7.5 out of 10 based on 6 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *