Ting å tenke over før du skaffer deg kredittkort

Et kredittkort er litt som en motorsag – det er et veldig nyttig verktøy, men det er i stand til å  påføre fryktelige skader ved feil bruk. Dette rådet gjelder både for motorsagen og kredittkortet: Velg riktig verktøy for jobben, og følg sikkerhetsinstruksene som følger med. 

Her skriver vi litt om hva du bør tenke over før du skaffer deg et kredittkort.

Forbruksvaner

Det første spørsmålet som bør besvares før du skaffer deg et kredittkort er hvordan du har tenkt å bruke kortet. Er du av den typen som vil betale regningen fra kortet hver måned eller vil du opparbeide deg en gjeld? Skal du bruke kortet til å betale for alt, eller bare  i nødstilfeller? Slike ting bør du tenke over før du skaffer deg et kredittkort. Forbruksvaner kan avsløre om du bør skaffe deg et kredittkort eller ikke.

Hvis du betaler regningen fra kredittkort hver måned, så betyr renten i grunn ingenting for deg. Man har som oftest 40-50 dager med rentefri betalingsutsettelse, og betaler du innen denne perioden vil du ikke trenge å bekymre deg om rentene. Du bør se etter et kredittkort som er uten årlig avgift, og et kredittkort med en grei rentefri betalingsutsettelse.

Hvis kredittkortet ditt skal benyttes til alle kjøp bør du se etter et kredittkort som har bonuser ved kjøp. Noen kredittkort gir deg en bestemt sum av alle kjøp som foretas, og dette kan være greit å ha med seg om man skal bruke kortet til alle kjøp. Hvis du skal bruke kredittkortet til alle kjøp bør du også være på utkikk etter et kredittkort med høy kredittgrense. Gebyrfri Visa er et kredittkort som har en kredittgrense på 100 000 norske kroner, noe som bør være nok for de fleste.

Før du går til anskaffelse av et kredittkort, er det også viktig å tenke igjennom hvorfor du skaffer deg en slik betalingsløsning. Noen skaffer seg et kredittkort for å få billigere drivstoff, mens andre gjør det for å få rabatt på klær. Flexi Visa er et kredittkort som for eksempel kan gi deg rabatt på klær. Det er også mulig å oppnå bonus på drivstoff ved bruk av Flexi Visa kredittkort. Les mer om Flexi Visa her

Det er ikke alltid det er nødvendig med et kredittkort, men dette er noe du bør tenke godt igjennom før du sender inn din søknad. Det er ingen tvil om at det lønner seg med kredittkort om du bruker det riktig. Billigere drivstoff, rabatt på klær og reiseforsikring er bare noen av de mange fordelene kredittkort kan gi deg.

Her er et bilde av Flexi Visa kredittkort:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Ting å tenke over før du skaffer deg kredittkort, 7.3 out of 10 based on 3 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *